28 ינואר 2021

הישגים 2021

מפלגת "ישראל ביתנו" נוסדה בשנת 1999. מיום הקמתה "ישראל ביתנו" היא "מפלגה אחרת":
נון-קונפורמיסטית, אמיצה ופורצת דרך בתחום החשיבה הפוליטית, שהביאה לזירה החברתית רעיונות חדשים ומהפכניים.
מפלגת "ישראל ביתנו" היא המפלגה היחידה המגשימה הלכה למעשה את העיקרון המכונן של זאב ז'בוטינסקי – "להיות גאון ונדיב ואכזר".
לנציגי "ישראל ביתנו" שכיהנו במהלך השנים בממשלות ישראל זכויות רבות בקידום מדיניות החוץ, הביטחון, החברה, הכלכלה, העלייה והקליטה, הביטחון האישי, ונושאים רבים נוספים.

 

 

הכנסת ה-23 (16.3.2020 – 23.12.2020)

במשך 9 החודשים של כהונת הכנסת ה-23 סיעת "ישראל ביתנו" הצליחה להעביר חוקים ולהשיג תקציבים לטובת נשים, חיילים משוחררים , חיילים בודדים עצמאים ועוד.

  1. העברת חוק לשלילת אפוטרופסות להורה שרצח, ניסה לרצוח או אנס את ההורה השני וילדיו
  2. העברת חוק השהיית שלילת רישיון נהיגה עקב חובות כספיים בזמן הקורונה (לחפש בפייסבוק של חמד לינק לכתבה או וידאו)
  3. מענק של 5,000 שקלים למעסיק של אישה שיצאה ממעון לנשים מוכות 
  4. החלת תקנות למניעת הטרדה מינית בעולם הספורט 
  5. שמות רחובות הקרויים ע"ש נשים לא ישונו בעיר בית שמש
  6. מענק קורונה לעצמאים ששילמו למס הכנסה אך טעו בהגשת הדו"ח
  7. מענק 15 מיליון שקלים לעולם התרבות 
  8. בעבירה ראשונה של קשישים על אי עטיית מסיכה תינתן אזהרה ולא דו"ח
  9. מנענו העברת מענק "קורונה" (750 ₪) למחבלים ובני משפחותיהם 
  10. השגנו מענק של 500 שקלים לחיילים משוחררים
  11. השגנו מענק של 4,000 שקלים לחיילים בודדים
  12. חיילים שהשתחררו במהלך שנת 2019 יקבלו שנה נוספת כדי לצבור את הוותק הנדרש בעבודה המועדפת
  13. השגנו תקציב להמשך סיוע בשכר דירה לחיילים בודדים משוחררים
  14. אישור תקציב להקמת חדרים אקוטים לנפגעות תקיפה מינית בבתי חולים

 הישגים לאורך השנים

תקציבים

  1. העברת 100 מיליון ₪ (עד סוף שנת 2008) לטובת ארבעת בתי חולים בפריפריה. (ברזילי באשקלון, פוריה בטבריה, בית חולים נהריה וזיו בצפת)
  2. העברת למעלה מ-40 מיליון ₪ למשרד הקליטה, לטובת פרויקטים של קליטה במסגרת הקהילה, לתוכנית קליטת מדענים עולים (קמ"ע) ופרויקטים ספציפיים.
  3. אישור תקציב לבניית טיילת בנהרייה , בסכום 17 מלש"ח.
  4. תוספת תקציב בסך 20 מיליון ₪ לטובת סיוע ותמיכה בניצולי שואה בישראל, בשנת 2007 (15 מיליון ₪ לקרן הרווחה, ו-5 מיליון ₪ למרכז ארגונים המטפלים בניצולי שואה).
  5. הארכה של הטבות המס הניתנות לחיילים משוחררים לשלוש שנים לאחר השחרור, בעלות תקציבית של 30 מיליון ₪. 
  6. בהסכם הקואליציוני בשנת 2016 דרשנו וקיבלנו תקציב בסך 1.4 מיליארד ₪ לפנסיות, שאותו הצלחנו להגדיל בחצי מיליון שקלים. כמו כן, צמצמנו את פריסת הסכום מארבע פעימות לשלוש. המשמעות היא שהחל מה- 28.1.19 מקבלים 430 אלף גמלאים וגמלאיות תוספת חודשית של כ- 20% מהסכום אותו קיבלו עד היום.
  7. הפחתת מס הרכישה – העלאת מדרגת המס הראשונה לסכום של כ- 900,000 ₪ (במקום הצעת האוצר ל- 850,000 ₪), את מדרגת המס השניה לסכום של 1.3 מיליון ₪ ואת מדרגת המס השלישית ל- 2 מליון ₪. 

 

חקיקה 

  1. חוק הקרינה הבלתי מייננת – הסדרת הפיקוח על מקורות הקרינה
  2. חוק זכויות הסטודנט –  הגדרת זכויות הסטודנטים 
  3. חוק סיוע לשדרות וליישובי הנגב המערבי
  4. חוק שי דרומי  הקובע שלא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף מי שמתפרץ או נכנס לבית המגורים, בית העסק או המשק החקלאי המגודר, שלו או של זולתו, בכוונה לבצע עבירה…"
  5. חוק המכר  – "חפציבה" – משפר את ההגנות הניתנות לרוכשי דירות בישראל ומגביר את האחריות של הבנקים המלווים (באמצעות הטלת סנקציות כלכליות ופליליות) ושל משרד השיכון.
  6. הצעת חוק העונשין (תקיפת קשיש) – החמרת ענישה. 
  7. חוק הטבות לניצולי שואה, המקנה שלוש הטבות מרכזיות לניצולי שואה: מענק שנתי בהיקף של 15% מהשכר הממוצע במשק; תוספת של 10% לסיוע בתשלום שכר דירה בדיור הציבורי; פטור מאגרת טלוויזיה.
  8. חוק לתיקון פקודת מס הכנסה – הארכת תקופת מתן הטבות מס לחיילים משוחררים משנתיים לשלוש שנים. 
  9. חוק החשמל – שימוש בחשמל בעלות מינימאלית אשר תקבע על ידי השרות לשירותים ציבוריים, במטרה להבטיח שכל אזרח יהיה זכאי למכסה מינימאלית של אנרגיה חשמלית בעלות מינימאלית. 
  10. חוק לתיקון פקודת ביטוח רכב מנועי –  הוזלת ביטוח חובה לאופנועים. 
  11. חוק הבטחת הכנסה – מתן אפשרות לקשישים לזכות בגמלת הבטחת הכנסה גם כאשר שכרם יגיע לגבי בודד עד 20% מהשכר הממוצע במשק, ולגבי מי שיש לו בן זוג או ילד 25% מהשכר הממוצע. 
  12. חוק הנכבה – מתיר לשר האוצר להפחית תקציבים מגופים אשר שוללים את קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, מסיתים לגזענות, לאלימות או לטרור, תומכים במאבק מזויין או במעשה טרור של מדינת אויב או של ארגון טרור נגד מדינת ישראל, מציינים את יום העצמאות או את יום הקמת המדינה כיום אבל או עושים מעשה של השחתה או ביזוי הפוגע בכבוד דגל המדינה או סמלי המדינה. 
  13. חוק המאבק בטרור מניעת שחרור על תנאי (שליש) ממאסר של מי שהורשע ברצח או בניסיון לרצח – ועדת השחרורים לא תהיה מוסמכת לשחרר על תנאי ממאסר מי שהורשע בביצוע עבירת רצח, או ניסיון לרצח שהם מעשה טרור. החוק יחול על מורשעים בבית משפט אזרחי וצבאי.
  14. חוק יסוד הכנסת: תיקון סעיף 7א – החוק קובע שלצורך פסילת מועמד מלהתמודד בבחירות לכנסת בעילה של תמיכה במאבק מזוין נגד מדינת ישראל, יתהפך בנסיבות מסוימות נטל ההוכחה, והמועמד הוא שיצטרך להוכיח שאינו תומך במאבק מזוין. הנסיבות הן השתתפות בפעילות פלילית נגד מבצע של צה"ל או הבעת תמיכה פומבית בפעילות טרוריסטית או בלתי חוקית נגד מדינת ישראל או אזרחיה. כמו כן מוצע להבהיר כי העילות לפסילת מועמד בשל מעשיו מתייחסות גם להתבטאויות של המועמד.
  15. הצעת חוק סוכני חוץ – יצירת מנגנון המגדיר ארגון הזוכה למימון של ישות מדינית זרה, בשל התחייבותו לקדם את האינטרסים שלה או של מי שאינם אזרחים ישראלים, כסוכן חוץ של אותה מדינה. על פי ההצעה יחולו על ארגון זה חובות של דיווח וגילוי. 
  16. הצעת חוק הבטחת הכנסה (תיקון – מענק חימום),– החוק מעניק מענק חד-שנתי על סך 553 ₪ (נכון לדצמבר 2017) לכל אזרח ותיק המתקיים מקצבת זקנה והבטחת הכנסה (כ-200,000 אזרחים). 
  17. הצעת חוק ההתייעלות הכלכלית (תיקון – תוספת ותק לקצבת זקנה) – תיקון לחוק לפיו צומצמה הפריסה לשלוש פעימות במקום 4, כך שמיום 28.1.2019 יקבל כל גמלאי תוספת חודשית של 20% לקצבה. את התוספת יקבלו כ-430 אלף גמלאים וגמלאיות.
  18. חוק הזכות לעבודה בישיבה – "חוק המאבטחים" המחייב מעסיקים של מאבטחים לספק להם עמדה מקורה, מוגנת מגשם ומשמש, גישה למים ולחשמל ומקום לאחסון חפציהם. החוק כולל סנקציות כספיות כבדות כלפי מעסיקים שיפרו אותו ופיקוח של משרד העבודה והרווחה.
  19. הצעת חוק פיצויי פיטורים (תיקון מס' 33) (זכאות לפיצויי פיטורים בעת חילופי קבלנים במקום העבודה) –  החוק קובע שעובד קבלן רשאי להישאר במקום עבודתו הפיזי במקרה בו מתחלף המעסיק (חברת הקבלן) ואף לקבל את פיצויי הפיטורים המגיעים לו כאילו פוטר (בכפוף לרצון המעסיק החדש להעסיקו). 
  20. הצעת חוק ביטוח בריאות ממלכתי תיקון מס' 63 – כל בית מרקחת יוכל מעתה למכור למטופלים תרופות שנרשמו עוברם במרשם דיגיטלי, גם אם אותו בית מרקחת אינו עובד בהסדר עם קופת החולים שהנפיקה את המרשם. 
  21. חוק יום הניצחון על גרמניה הנאצית –  יום ה-9 במאי מוכר כיום לציון ההנצחה והזיכרון של ניצחון בעלות הברית על גרמניה הנאצית במלחמת העולם השנייה. היום יצוין, בין היתר, בישיבה ממלכתית בכנסת, במערכת החינוך, ברשויות המקומיות ובקיום טקס ממלכתי. כמו כן מוצע כי הרשויות המקומיות יפעילו חדרי הנצחה לציון הניצחון אשר יפעלו לחינוך וללימוד בדבר חלקו של הלוחם היהודי במלחמת העולם השנייה.
  22. חוק יום העלייה-  בא לציין את תרומתה של העלייה והעולים למדינת ישראל, ובכך לקדם את שילוב התרבויות בחברה הישראלית המגוונת.
  23. יום ציון לאומי לתרומתה ופועלה של העדה הדרוזית –קביעת יום לאומי מיוחד לציון פועלה ותרומתה של העדה הדרוזית למדינת ישראל בבניין הארץ, בחיזוק הביטחון ובעיצוב פני החברה הישראלית כחברה שוויונית ומגוונת. היום יצוין, בין היתר,  במחנות צה"ל, בבתי ספר, בכנסת, בבית הנשיא ובאירועים שונים ברחבי הארץ. 

פעילות המפלגה בנושאים הנוגעים לענייני דת ומדינה

אנו בישראל ביתנו מאמינים כי על ישראל לשמור על צביונה כמדינה יהודית וציונית.
אנו מכירים את החשיבות ההיסטורית והקיומית שבהקמת מדינה לעם היהודי בארץ ישראל, אך יחד עם זאת סבורים כי יש לאפשר לכל אזרח במדינה לחיות על פי אמונתו ובאופן חופשי.
אנו בעד היהדות, אך נגד כפייה דתית. בעד מסורת, אך נגד ניסיונות פגיעה בסטטוס קוו הקיים בעזרת חקיקה דתית.

    1. "חוק צוהר" (תיקון פקודת הנישואין והגירושין בעניין אזורי רישום לנישואים של בני זוג) הקובע כי אדם יוכל להירשם לנישואים בכל רבנות בארץ, ולאו דווקא בזו שבמקום מגוריו.
    2. הצעת חוק ברית הזוגיות לחסרי דת, המתיר לבני זוג חסרי דת להינשא בפני רשם זוגיות.
    3. החלטת ממשלה "מותבי גיור מקומיים" (רבני ערים יורשו לערוך גיורים) – ב-2 בנובמבר 2014, ביוזמת "ישראל ביתנו", התקבלה בממשלה החלטה מס' 2147 להקמת מותבי גיור מקומיים. ב- 5 ביולי 2015, עם הקמת הממשלה ה- 34 בוטלה החלטה זו, במסגרת ההסכמים הקואליציונים שנחתמו עם המפלגות החרדיות, בזמן שישראל ביתנו היתה באופוזיציה. 
    4. התנגדות להשוואת מעמד לימוד התורה לגיוס לצה"ל – ההתנגדות להצעת החוק הובילה למשבר קואליציוני במרץ 2018, אשר איים לפרק את הממשלה. שר הביטחון, אביגדור ליברמן, הורה על הקמת ועדה לבחינת סוגיית גיוס בני הישיבות. בסיום עבודתה, החלטותיה גובשו לכדי הצעת חוק אשר עברה בקריאה ראשונה בכנסת.
    5. מאבק למען נישואים אזרחים. הגשנו שתי הצעות חוק בנושא שטורפדו על ידי מפלגת הליכוד, ימינה, כחול לבן והמפלגות החרדיות.
    6. מאבק בחוק המרכולים – "ישראל ביתנו" הייתה המפלגה היחידה בקואליציה שניהלה מאבק והתנגדה בתוקף, גם בוועדת השרים לחקיקה וגם בכנסת, לחוק המרכולים שהובילו המפלגות החרדיות, שמשמעותו סגירת עסקים הפועלים בשבת.
    7. מאבק בחוק הגיור – הצעת החוק, לפיה גיור שנערך בישראל יהיה מוכר רק אם נערך על ידי מערך הגיור הממלכתי, זכתה להתנגדות חריפה מצד "ישראל ביתנו" בוועדת השרים לחקיקה. בשל התנגדות המפלגה, הוקמה "ועדת ניסים" שהעבירה את המלצותיה ביוני 2018, אולם עד היום ראש הממשלה נמנע מלגעת בסוגיה ונכנע ללחץ מצד החרדים.
    8. תמיכה במתווה הכותל – בזמן היותה באופוזיציה, תמכה "ישראל ביתנו" במתווה הכותל כפי שאושר על ידי הממשלה בינואר 2016, במטרה למנוע פגיעה באחדות העם ובקהילות היהודיות בתפוצות. בשל התנגדות החרדים המתווה הוקפא, ועד היום לא נמצא פתרון לסוגיה.
    9. מאבק בהטלת ספק ביהדותם של העולים – נאבקנו בניסיון של משרד הפנים לשנות מדיניות ולבצע בדיקות יהדות בצורה יזומה, דבר שסיכן את מעמדם של מאות אלפי עולים חדשים וותיקים.

משרד הביטחון

ביטחון ומאבק בטרור

  1. ניהול מדיניות ביטחונית אשר שמה קץ לאינתיפאדת היחידים חמישה חודשים לאחר כניסתו לתפקיד.
  2. הריסת 17 מנהרות וחיסול 240 מחבלים.
  3. הכרזה על 22 ארגונים כ- "התאחדות בלתי מותרת" 
  4. הקמת ערוץ תוכן דיגיטלי בערבית, "אלמונסק" שמקיים שיח ישיר עם האוכלוסייה הפלסטינית ללא השפעת המנהיגים. חצי מיליון עוקבים בעמוד.
  5. שיא בהיקף היצוא הביטחוני – 9.2 מיליארד דולר.

טיפול באיומים היקפיים

  1. הקמת חיל טילים – מערך טילי קרקע-קרקע המאפשר תגובה מהירה ויעילה, תוך הפחתת הסיכון לחיי אדם. החלטה עליה נאבק השר מול צמרת הפיקוד הבכירה של צה"ל. 
  2. מספר שיא של תקיפות ישראליות כנגד מטרות איראניות על אדמת סוריה. 
  3. קידום ותקצוב טכנולוגיית יירוט טילים באמצעות קרני לייזר. יכולת מבצעית: כבר בעוד כשלוש שנים.

חיילי צה"ל ואנשי המילואים

  1. בנייה מחודשת של בסיסי האימון החטיבתיים של גבעתי, נח"ל וכפיר.
  2. שדרוג תשתיות בבסיס צאלים.
  3. בניית 600 יחידות דיור ברחבי הארץ לאנשי קבע. (בלוד, רמת ישי, יקנעם, כפר ורדים, אשקלון ואופקים)
  4. החזרת עשרות מיליוני שקלים לחיילים משוחררים שלא משכו את כספי הפיקדון.
  5. הענקת שכר דירה בסך 1000 ₪ לחיילים בודדים למשך שנה מיום סיום השירות, או מגורים חינם בבתי החייל ברחבי הארץ.
  6. ביטול המגבלות על הטבת השלמת בגרויות בחינם לכל לוחם. 
  7. הקדמת הזכאות להשכלה בקרב חיילים מעוטי יכולת כלכלית או חסרי השכלה פורמלית – לשלושה חודשים בטרם שחרורם מצה"ל.
  8. תגמול מילואים למפקדים בגובה חצי נקודת זיכוי במס.
  9. תוספת תגמול של כ- 25% וביטול מס הכנסה על תגמולי שירות למשרתי מילואים עצמאיים.
  10. הארכת תקופת הזכאות לסיוע מהקרנות לסיוע נוסף ולהשכלה גבוהה לחיילים מילואים פעילים – מחמש שנים לעשר שנים.
  11. ביטול הדרישה מחיילים משוחררים המקבלים סיוע ממלגה ללימודי תואר ראשון להשלים את התואר בתוך 5 שנים.
  12. ביטול ההחלטה לסגירת הפנימיות הצבאיות בחיפה ואור עציון.
  13. החלפת המטה הכללי של צה"ל (מלבד מפקד זרוע היבשה) בצורה סדורה ושקופה וללא מאבקי פנים, בדגש על החלפת הרמטכ"ל ה- 22.

תמיכה בפריפריה

  1. לראשונה אושרה בקבינט תוכנית בסך 5 מיליארד ₪ למיגון הצפון ולהתמודדות עם רעידות אדמה. 
  2. העברת בית הספר הטכני לכרמיאל.
  3. העברת מרכז השיקום והאחזקה של צה"ל לנצרת עילית
  4. החלטה על הקמת מפעל ביטחוני חדש בעיר ערד.

קידום גיוס חרדים

  1. בוצע קמפיין לעידוד גיוס בקרב חרדים. כ- 3,070 בני ישיבות התגייסו בשנת 2017.
  2. טיפול בהתנכלויות נגד חרדים המשרתים בצבא (ענישה והרתעה)
  3. הקמת בית החייל לחיילים חרדים.
  4. נקיטת צעדים להתמודדות עם תופעת ההשתמטות מצה"ל בקרב הציבור החרדי.

טיפול וקידום אוכלוסיות מיוחדות

  1. גיבוש חבילת תמריצים ותמלוגים לאוכלוסיית הבדואים בדרום.
  2. לראשונה, הוקמה מכינה קדם צבאית לבדואים.
  3. תגבור הקצאת מגרשים לחיילים בדואים משוחררים.
  4. הקמת מכינת "ארז כנרת", מכינה קדם צבאית מעורבת לנוצרים, ארמים ויהודים.
  5. הקמת מועצה אזורית לטיפול באוכלוסייה הנוצרית.
  6. הקמת אנדרטה נפרדת לחללים נוצרים
  7. הקמת מבנה מורשת ללוחם הדרוזי בכסרא סמיע בהשקעה כוללת על סך 30 מיליון ש"ח, בשיתוף FIDF.
  8. הגדלת תקציב השיווק של פרויקט "נתיב" – פרויקט המאפשר לחיילים שאינם יהודים על פי ההלכה לעבור גיור במסגרת הצבא. בנוסף, הופצה הנחייה המחייבת מפקדים לשלב חיילים פוטנציאליים בפרויקט.
  9. הנחיה על גיוס "הדור הרביעי" המעוניינים להתגייס לצה"ל בטרם קבלת האזרחות.

משרד החוץ

  1. בניית קואליציות חדשות של מדינות תומכות ברחבי העולם וגיבוש "רוב מוסרי" של מדינות דמוקרטיות בהצבעות בגופים בינלאומיים. 
  2. פיתוח כיוונים חדשים במדיניות החוץ הישראלית, תוך השקעה ישראלית במשאבים רבים לפיתוח ולהרחבת היחסים עם מדינות נוספות ברחבי העולם, באמצעות שת"פ כלכלי ומדיני והרחבת הפעילות של סיוע החוץ.
  3. שדרוג מעמדה של מדינת ישראל בעולם וקבלתה כחברה מן המניין בארגונים בינלאומיים כגון OECD,CERN,WEOG שהובילו להסכמים על שיתופי פעולה כלכליים, מסחריים ומדעיים ולתרומה משמעותית לכלכלה ולמשק הישראלי
  4.  קבלת ישראל כמדינה משקיפה ב"ברית הפאסיפית"
  5.  סיכול ומניעת משטים ומטסים לעזה
  6.  הכנסת הזרוע הצבאית של חיזבאללה לרשימת הטרור של הא"א
  7.  מסקנות דו"ח פאלמר לאירועי משט המרמרה שקיבלו את העמדה הישראלית וקבעו שישראל נהגה כראוי
  8.  חזרתו של השופט גולדסטון מקביעותיו בדו"ח נגד ישראל
  9.  החלטה בפרלמנט ההולנדי המכירה בארגון ה-IHH כארגון טרור
  10.  ביטול החוק בבריטניה המאפשר העמדה לדין של בכירים ישראלים
  11.  החלטה של הפרלמנט באוסטרליה כי הפגנות וחרמות נגד בתי עסק ישראליים יחשבו עבירה פלילית; פרישת רוב מדינות המערב מוועידת דרבן
  12. אימוץ, ברוב חסר תקדים של 127 מדינות באו"ם, הצעת החלטה של ישראל בנושא "יזמות לפיתוח"
  13.  דחיית ההחלטה האנטי-ישראלית בוועידה הכללית של סבא"א שכותרתה "יכולות הגרעין של ישראל" (משמעותה של החלטה זו היתה ניצחון על הליגה הערבית)
  14.  הכשלת המהלך הפלסטיני להכרה במדינה פלסטינית במועצת הביטחון של האו"ם (פעמיים בתוך 3 שנים וזאת בזכות המאמץ המרוכז והקשרים הדיפלומטים שפיתח השר ליברמן עם מדינות אפריקה ומזרח ומכרז אירופה).
  15. פתיחת נציגויות ישראליות חדשות במינכן, בסאו פאולו, בסנט פטרסבורג, בוולינגטון, באקרה, בגוונאז'ו, באשחבד, בפרגוואי, בבנגלור, בקינשאסה וב- OECD. 
  16. קידום נשים ובני מיעוטים בשירות החוץ כגון מינוי השגרירה הראשונה ממוצא אתיופי ומינוי דרוזים ומוסלמים לשגרירים ולתפקידים שונים בשירות החוץ.

משרד התשתיות הלאומיות

  1. חילוץ משק המים בישראל ממצב חירום
  2. פרויקטים להתפלה וטיהור מים שתרמו להפיכת ישראל למומחית בעלת שם עולמי בתחום.
  3. העברת "חוק משק הגז הטבעי" ליצירת תנאים לפיתוח ענף הגז הטבעי בישראל ולקיום משק אנרגיה תחרותי

משרד התחבורה

  1. הפרטת אל-על וקווי התחבורה הציבורית
  2. שינוי מבני בנמלי הים תוך כדי הפיכת רשות הנמלים לחברות נמל עצמאיות
  3.  הפיכת רכבת ישראל ומע"צ לחברות ממשלתיות
  4.  פיתוח רכבת ישראל וחיבור המרכז לפריפריה
    א. שדרוג מסילת הברזל מב"ש לדימונה באורך כולל של 3 ק"מ. החל מינואר 2005 תושבי דימונה יכולים להגיע לת"א ברכבת בזמן של שעה ו-40 דקות.
    ב. הוזלה של 5.5% בתעריפי הנסיעה בתחבורה הציבורית בבאר שבע (23.11.2003).
    ג. קו רכבת מבאר שבע לרמת חובב – הקמת מסילת ברזל מתחנת הרכבת שליד אגד בבאר שבע למסוף החומרים המסוכנים ברמת חובב. אורך המסילה 13 ק"מ.
    ד. באפריל 2004 החלו עבודות להכפלת מסילת הברזל מלוד לבאר שבע, שהסתיימו בממהלך 2007, וקיצרו את זמן הנסיעה מבאר שבע לתל אביב ל- 45 דקות.
  5. השלמת פרויקט נתב"ג 2000 שהוקפא טרם כניסתו לתפקיד.

על פועלו הרב במשרד התחבורה קיבל השר ליברמן בשנת 2004 את "אות ראש הממשלה לאיכות ומצוינות ביצירת סביבה עסקית תומכת צמיחה". מפורום CFO

 

משרד העלייה והקליטה

  1. תוכנית מיוחדת לעידוד עלייה מאוקראינה ותגבור קרן הנמלטים וקבלת מענק לביגוד ולציוד ראשוני
  2. קליטת מדענים עולים (תוכנית קמ"ע)
  3. תוכנית "צרפת תחילה": תכנית לעידוד עלייה מצרפת בשיתוף הסוכנות היהודית . 
  4. סיוע מיוחד לעולים מוונצואלה
  5. גיבוש מדיניות ממשלתית לשילובם המיטבי של יוצאי אתיופיה בחברה הישראלית
  6. הפעלת קרן הלוואות ממונפת לפתיחה והרחבת עסקים  ליזמים עולים ולתושבים חוזרים
  7. החלטת ממשלה לתגמול מסורבי עלייה (סירובניקים) בשובר שירותים שנתי על סך 7,200 ש"ח. 
  8. הגדלת המענק לוותיקי מלחמת העולם השנייה, מ 25% ל 35% מהשכר הממוצע במשק
  9. צירוף אסירי ציון (יחד עם הווטרנים ומנטרל צ'רנוביל) לתוכנית הלאומית לניצולי שואה
  10.  החלטת ממשלה בענין "הקמת מותבי גיור מקומיים" המעניקה סמכות לרבני ערים בתחום הגיור.

 

משרד החקלאות ופיתוח הכפר

  1. החלטת הממשלה לפיתוח ואיוש 750 נחלות חקלאיות חדשות ברמת הגולן
  2. תכנית סיוע ליישובי הדרום ועוטף עזה, כולל תוספת מים, עובדים זרים ושיקום הקרקע
  3. תמיכה בחיילים משוחררים וסטודנטים בחקלאות
  4. פיילוט ראשון של המרת תמיכה עקיפה בתמיכה ישירה לחקלאים בענף הבקר לבשר
  5. מתווה להפחתת מכסים בענף החלב (פטור חלקי ממכס ליבוא מוצרים מובילים)
  6. עידוד התארגנויות של חקלאים לשיווק ומיתוג, רכישת תשומות ויצוא מרוכז
  7. התייעלות וצמצום תקציבי מועצות הייצור
  8. הקמת ישוב קבע (ביר הדאג') ל-900 משפחות בדואיות (שהשתלטו על קרקעות מדינה בהיקף של כ-22 אלף דונם ויועברו לשטח מרוכז של כ-7000 דונם). 
  9. הקצאת משאבים לטיפול בבעיות החקלאות ופיתוחה במגזר הדרוזי.

משרד התיירות

  1. חתימה על הסכם הדדי לביטול ויזות עם רוסיה ואוקראינה. הגדלה משמעותית במספר התיירים המגיעים ממדינות אלו (פי 2 תיירים מאוקראינה ופי 4! מרוסיה לעומת הזמן שלפני הביטול), 
  2. החלטת ממשלה להעברת 491 מיליון ₪ לסיוע ולשיקום ענף התיירות שנפגע במהלך מבצע "צוק איתן", מהלך שמנע פיטוריהם של אלפי עובדים בתעשייה וחיזק את ענף התיירות
  3. הקמת קרנות לסיוע ולתמיכה כספית בערי התיירות בישראל ומימון של עד 30% בבניית מלונות חדשים ושיפוץ מלונות קיימים
  4. הקצאת תקציבים עבור תמיכה במיזמים תיירותיים בישובים הדרוזים, לרבות הקמת צימרים,  ותמיכה במפעלי תיירות אחרים בייעוץ, הכוונה, סיוע בתכנון ומימון. 

 

המשרד לביטחון פנים

  1. פרויקט "עיר ללא אלימות" בלמעלה מ- 160 ערים. פרוייקט שהביא להפחתה במקרי פשיעה באופן משמעותי
  2. פרויקט שיטור עירוני, לחיזוק הביטחון האישי של האזרחים, המעניק לפקחי העיריה סמכויות שיטור
  3. העברת חוק הרשות הארצית לכבאות והצלה שהתקבל במסגרת רפורמה כוללת במערך שירותי הכבאות בישראל. אחד השינויים המרכזיים בחוק הוא המעבר ממודל מבוזר של איגודי ערים להקמת רשות ממלכתית ארצית שתפעל כגוף סמך של המשרד לביטחון הפנים.

 

כתיבת תגובה